Therapie

Ik ben een therapeut met een grote interesse in mensen. Jij bent welkommet al je vragen en je zorgen. Het belangrijkste vind ik dat je je veilig voelt in het contact met mij. Ik hoop dat ik een poosje met je mee mag lopen om je verder te helpen. De therapievorm die ik geef is gesprekstherapie.

Waar ligt mijn expertise.
Na 33 jaar te hebben gewerkt als dans en theaterdocent durf ik wel te zeggen dat ik een hoop ervaring heb opgedaan met kinderen en jongeren. Jongeren hebben een geweldige leeftijd om nieuwe dingen in hun “rugzak” te stoppen. Ik zie ze dan ook graag in mijn praktijk.

Ik ben moeder van een kind met een chronische ziekte. Ik ken de onmacht van het niet weten wat morgen brengt, de strijd met instanties die je paniek niet lijken te begrijpen en de vele ziekenhuisopnames. Als ervaringsdeskundige wil ik ouders en kinderen/jongeren of volwassenen die zelf een chronische ziekte hebben hierin graag ondersteunen.

Speciaal voor jongeren
Het woord ‘therapie’ valt vaak zwaar bij jongeren. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen behoefte hebben aan een sparring partner en een luisterend oor. Jongeren kunnen op zoek zijn naar hoe ze om kunnen gaan met uitdagingen, tegenslagen en grenzen. Om de drempel te verlagen kies ik soms om te werken op een andere manier: ontspannen, in een andere setting (bijvoorbeeld een wandeling, of ergens iets drinken), en waar nodig extra contactmomenten via Whatsapp of e-mail. Individuele ontmoetingen kunnen worden aangevuld met gezinsgesprekken. Ik kan uit ervaring zeggen dat het prachtig werkt!


Topsport en dansers
Omdat mijn leven grotendeels uit fulltime sporten heeft bestaan, begrijp ik erg goed hoe het is om te auditeren, afgewezen te worden, enorm over je grenzen te gaan bij trainen en voorstellingen en je sociale leven on hold te zetten omdat de sport altijd voorging. En dan nog maar niet te spreken over de blessures en het omgaan met stoppen van je passie. Kom eens praten als je een iemand zoekt die jouw wereld begrijpt!

 
Meer over therapie
Solid Ground is een NVAGT- en EAGT en RBCZ-erkende praktijk en er wordt gewerkt vanuit Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestalttherapie. Er is aandacht voor jou en je verhaal en het ontwikkelen van bewustwording, zelfontwikkeling en het nemen van verantwoordelijkheid voor denken, doen en laten. In de therapie werk ik naast een hoop ervaring met breed opgedane kennis en methodiek van onder andere Gestalttherapie, Psychosociale therapie, Emotional Focused Therapie (EFT), Transactionele Analyse, Cognitieve Therapie, Contextuele therapie en Schematherapie. Mijn medisch opleiding is een fijne aanvulling op psychologie en daardoor kan ik breder kijken naar problematiek.